آموزش تغییر نام کاربری admin در دایرکت ادمین از طریق SSH

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

آموزش تغییر نام کاربری admin در دایرکت ادمین از طریق SSH – چگونگی تغییر نام کاربری ادمین در Directadmin – راهنمای تغییر نام کاربری admin در دایرکت ادمین

مقدمه:

چرا بهتر است نام کاربر admin را در دایرکت ادمین تغییر دهیم ؟

در این مقاله از پایگاه دانش بایت نت با آموزش تغییر نام کاربری admin در دایرکت ادمین از طریق SSH در خدمت شما هستیم. علت اصلی که شاید بخواهید نام کاربر admin را در دایرکت ادمین تغییر دهید افزایش سطح امنیتی سرور می باشد. به صورت پیش فرض زمانی که شما برای اولین بار کنترل پنل مدیریت هاستینگ دایرکت ادمین را بر روی سرور لینوکس با هر نوع توزیعی نصب میکنید نام کاربر مدیر کل یا همان کاربر ریشه admin می باشد و این موضوع باعث می شود که دوستان عزیز هکر به راحتی از نام کاربری مدیر سرور آگاه باشند و در نتیجه سرور شما همیشه هدف حملات به اصطلاح Brute Force قرار بگیرد.

از این رو ممکن است بخواهید نام کاربری admin را در دایرکت ادمین تغییر دهید تا حداقل از دسترسی آسان ربات های بوروت فورس یا هکرها به سرور خود جلوگیری نمایید.

اگر مدیر سرور باشید بدون شک از علت و چرایی انجام این کار بیشتر از من آگاهی دارید و لذا از ادامه توضیحات غیر ضروری در این خصوص خودداری میکنم و به ذکر روش انجام این کار می پردازم.

 

اسکریپت اختصاصی دایرکت ادمین برای تغییر نام کاربری ادمین

در دایرکت ادمین به منظور سهولت تغییر نام کاربری admin و حتی سایر نام های کاربری یک اسکریپت اختصاصی وجود دارد و در صورتی که Directadmin از قبل روی سرور نصب شده باشد این اسکریپت در میسر زیر قرار گرفته است:

در این مسیر یک اسکریپت به نام change_username.sh وجود دارد که با استفاده از آن به آسانی میتوانید نام کاربری admin را در دایرکت ادمین تغییر دهید.

 

مراحل تغییر نام کاربری admin دایرکت ادمین

در اولین مرحله باید بررسی نمایید که آیا نام کاربری که قصد دارید با نام کاربر admin جایگزین کنید از قبل استفاده نشده باشد. در صورتی که سرور شما از قبل فعال بوده و تعداد کاربران زیادی دارد انجام این کار مهم است تا مشکلی برای کابران سرور و سطوح دسترسی پیش نیاید. ولی چنانچه سرور را تازه پیکربندی کرده اید و تعداد کاربران آن محدود است و اطمینان دارید که نام کاربری مورد نظر آزاد است ضرورتی برای انجام این مرحله ندارید.

برای بررسی آزاد بودن نام کاربری دستور زیر را داخل SSH وارد نمایید:

به جای عبارت NEWUSERNAME در دستور بالا باید نام کاربری که قصد دارید جایگزین admin نمایید را بنویسید. در صورتی که نتیجه دستور بالا خالی باشد و چیزی نمایش داده نشود یعنی میتوانید از عبارت مربوطه برای نام کاربری استفاده نمایید. در غیر اینصورت باید عبارت دیگری را برای نام کاربری انتخاب نمایید.

 

در مرحله بعد و بعد از اینکه نام کاربری مورد نظر خود را تعیین نمودید با دستورات زیر به ترتیب نسبت به تغییر نام کاربری ادمین اقدام نمایید:

دستور اول برای رفتن به موقعیتی که اسکریپت تغییر نام در آنجا قرار دارد :

دستور بعد هم برای تغییر نام کاربری قدیم دایرکت ادمین با نام کاربری جدید:

در دستور فوق به جای عبارت OLDUSERNAME نام کاربری قدیمی یعنی admin و به جای عبارت نام کاربری جدید را وارد نمایید.

برای مثال در صورتی که نام کاربری مدیر کل دایرکت ادمین شما admin و نام کاربری که قصد جایگزینی آن را دارید ebrahim باشد باید دستور زیر را در ssh وارد نمایید:

 

اسکریپت تمام تغییرات مورد نیاز برای تغییر نام کاربری یک کاربر (چه مدیر باشد و چه کاربران عادی یا کاربران هاست) را برای شما انجام خواهد داد.

 

نکات مهم بعد از تغییر نام کاربری admin در دایرکت ادمین

زمانیکه نام کاربری ادمین را در کنترل پنل directadmin تغییر میدهید باید بدانید که تغییراتی در سرور شما اتفاق میافتد که در عملکرد صحیح سایت های قبلی تاثیر می گذارد.

به طور مثال نام های پایگاه داده که معمولا با پیشوند یوزر هستند تغییر میکنند و چنانچه کاربر admin (کاربر قبلی) دارای سایت بر روی یک دامنه بوده باشد که آن سایت نیز دارای پایگاه داده باشد با توجه به تغییر نام کاربری به دنبال آن نام پایگاه داده و نام کاربر پایگاه داده نیز تغییر کرده و شما برای باز شدن سایت به طور صحیح باید نام های صحیح را در فایل پیکربندی سایت خود جایگزین نمایید.

مثلا شما در هاست مربوط به کاربر admin از قبل یک وب سایت وردپرسی داشته اید و حالا با تغییر نام کاربری باید نام کاربری دیتابیس و نام پایگاه داده و همچنین مسیر نصب سایت را در فایل wp-config.php تغییر دهید تا سایت وردپرسی شما به درستی باز شود.

از آنجایی که وردپرس پیچیدگی های خاصی در این موارد دارد ممکن است سایت شما بعد از این اقدام دچار اختلال شود و قرار باشد تغییراتی در جداول پایگاه داده نیز اعمال نمایید. یا اگر به ادمین سایت بعد از این تغییرات دسترسی دارید بهتر است با ورود به بخش تنظیمات وردپرس مسیر نصب وردپرس را اصلاح و ذخیره نمایید تا وردپرس خودش تغییرات مورد نیاز را در پایگاه داده اعمال نماید.

در مثال بالا (تغییر نام کاربری از admin به ebrahim) مسیر نصب سایت به شکل زیر تغییر میکند:

مسیر نصب قبلی (مسیر ریشه سایت مربوط به کاربر admin در دایرکت ادمین) به این شکل بوده:

که بعد از تغییر نام کاربری به شکل زیر تغییر کرده است:

با توجه به اینکه در سایت شما چه وردپرس یا هر سایت ساز دیگری ممکن است مسیر نصب در فایل پیکربندی یا دیتابیس ذخیره شده باشد لازم است بعد از تغییر نام کاربری admin و حتی هر کاربر دیگری نسبت به اعمال تغییرات مربوطه اقدام نمایید.

انجام این اقدامات مربوط به آموزش دیگری است که باید در جای خودش به طور مفصل توضیح داده شود و با توجه به تنوع سایت سازها و نرم افزارها مبحث کسترده ای دارد که بیشتر توصیه می شود به جای یادگیری موردی، به صورت مفهومی این موارد را یاد بگیرید تا بتوانید در زمان مواجهه با چنین مواردی از عهده مدیریت صحیح آن برآیید.

شاید به نظر برسد که وای چقدر این کار ساده میتواند پیچیده باشد، که برای جلوگیری از نگرانی شما خواننده عزیز باید ذکر کنم که:

  1. هیچ الزامی به تغییر نام کاربری کاربر ادمین در دایرکت ادمین وجود ندارد و این موضوع بیشتر جنبه امنیتی دارد.
  2. برای جلوگیری از بروز این موارد و پیچیدگی هایی که ممکن است بعد ها برایتان به وجود آید برای تغییر نام کاربری admin دایرکت ادمین بهتر است در همان ابتدای پیکربندی سرور این کار را انجام دهید.
  3. چنانچه با یک سرور در حال کار و دارای تعداد زیادی یوزر و سایت مواجه شدید و خواستید امنیت آن را افزایش دهید، برای دسترسی به ادمین سرور و دایرکت ادمین به جای تغییر نام کاربری میتوانید از ابزارهای دیگری مانند محدود سازی IP از طریق فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری، استفاده از محدودسازی های دسترسی از طریق سرویس های CDN ، امن سازی رمز های عبور و تغییر آنها در بازه های زمانی متغییر به صورت نوبه ای و استفاده از رمزهای طولانی بالای 32 کاراکتر و خیلی از موارد دیگر استفاده نمایید.
  4. توصیه دیگر اینکه اصلا شما میتوانید بر روی کاربر روت (admin) دایرکت ادمین هیچ سایتی را نصب و راه اندازی نکنید و برای نصب سایت یک کاربر جدید با نام کاربری متفاوت در دایرکت ادمین ایجاد و سایت خود را بر روی آن user نصب نمایید تا هر زمان که خواستید نام کاربری admin را تغییر دهید با این قبیل مشکلات مواجه نشوید.

ما در مجموعه بایت نت در ارائه خدمات مربوط به مدیریت و پیکربندی سرورها و ارائه سرور مجازی و اختصاصی مدیریت شده در داخل و خارج از ایران همواره در کنارتان هستیم و با خیال آسوده میتوانید از سرورهای ما برای میزبانی سایت های خود استفاده نمایید.

خیالتان آسوده باشد.

امیدواریم این آموزش مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.

برچسب ها:
این مقاله برای شما مفید بود؟
تعریفی نداشت 3 از 3 در مورد این مقاله نظر مثبت داشته اند.
مقاله قبلی: آموزش تغییر پورت 2222 دایرکت ادمین به پورت دلخواه
مقاله بعدی: آموزش نصب دایرکت ادمین در centos 7
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://e-tab.ir/?p=3025