روش های پیاده سازی سایت

روش های پیاده سازی سایت

برای اینکه بتوانید یک وب سایت را پیاده سازی کنید روش های مختلفی دارد که در این مقاله به توضیح آنها می پردازیم. فرقی ندارد که بخواهید یک وب سایت را برای خودتان راه اندازی کنید یا اینکه بخواهید در زمینه طراحی وب فعالیت اقتصادی داشته باشید و کسب درآمد کنید. در هر صورت باید ساختار کلی وب را بشناسید و روش های مختلف طراحی سایت را بدانید. به طور کلی وب سایت های اینترنتی به دو نوع استاتیک و داینامیک تقسیم میشوند که با توجه به اینکه در دنیای امروزی و پیشرفت روزافزون تکنولوژی وب سایت های استاتیک عملکرد پایینی دارند و امکانات لازم را برای سایت های اینترنتی ندارند لذا از توضیح آنها صرف نظر میکنیم و فقط به توضیح در مورد روش های پیاده سازی سایت های داینامیک می پردازیم.

برای پیاده سازی سایت دو روش کلی وجود دارد که باید با آن آشنایی داشته و بدانید هر کدام از روش ها چه مزایا و معایبی دارد و کدام روش نیاز های شما را برآورده می سازد. با دانستن این موارد میتوانید بهترین تصمیم را برای وب سایت خود یا کسب و کارتان بگیرید و اگر تصمیم داشته باشید در این زمینه برای یادگیری و فعالیت اقتصادی قدمی بردارید میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. حتی اگر بخواهید پروژه اجرای وب سایت خود را به یک تیم مجرب بسپارید با دانستن روش های پیاده سازی سایت و شناخت مزایا و معایب آنها بهتر میتوانید نسبت به فرایند اجرای پروژه نظارت داشته باشید. عدم آگاهی از روش های پیاده سازی سایت و در صورتی که بخت هم با شما یار نباشد و گرفتار شرکت هایی شوید که صادقانه عمل نمی کنند ممکن است خساراتی را برای شما به دنبال داشته باشد و نتیجه مطلوب را از پیاده سازی سایت خود نگیرید.

 

روش اول برای طراحی سایت:

برنامه نویسی یک سایت به صورت کامل

در این روش طراح سایت باید با زبان های برنامه نویسی مخصوص وب سایت اعم از زبان های سمت سرور و زبان های سمت کاربر آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند برای وب سایتی که قصد پیاده سازی آن را دارد یک نرم افزار جامع مدیریتی تولید و بخش کاربری سایت را نیز طراحی پیاده سازی نماید. در این روش تمامی بخش های وب سایت به صورت کامل برنامه نویسی شده از هیچ نرم افزار آماده ای استفاده نمی شود. از طرفی هر زمان که در سیر مراحل بهره برداری از وب سایت نیاز به افزودن امکانات جدید یا توسعه سایت باشد لازم است از برنامه نویس کمک گرفته و برای آن بخش از سایت برنامه نویسی جدید انجام شود.

 

 

انواع مختلف وب سایت های اینترنتی

 

برای ورود به مبحث طراحی سایت با این روش به چه ابزارهایی نیاز دارید:

  • یادگیری زبان نشانه گذاری HTML که یک زبان Client Side (سمت کاربر) است و در واقع زبان اصلی صفحات وب می باشد
  • یادگیری زبان های مخصوص استایل دهی به صفحات وب مانند CSS و Less که برای طراحی سایت از ارکان اصلی می باشند.
  • یادگیری زبان برنامه نویسی سمت کاربر جاوا اسکریپت که برای ایجاد جلوه های ویژه و یا بهره گیری از تکنولوژی Ajax ضروری است.
  • یادگیری یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور که برای برنامه نویسی هسته اصلی وب سایت و یا به عبارتی وب اپلیکیشن مورد استفاده قرار می گیرد. تعداد این زبان ها زیاد است که معرفی همه آنها و ویژگی ها و مزایا و معایب آنها نیاز به مقاله دیگری دارد ولی بسته به علاقه و دانش خود میتوانید هر کدام از این زبان ها را انتخاب نمایید. تعدادی از زبان هایی که از آنها برای برنامه نویسی وب استفاده می شوند عبارتند از: JAVA, PHP, ASP.NET, VB.NET, C شارپ و … که میتوانید یکی را برای پیاده سازی سایت های اینترنتی انتخاب نمایید.

روش دوم طراحی و پیاده سازی سایت:

پیاده سازی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده

این روش کمی ساده تر از روش قبل است ولی منظور از سیستم های مدیریت محتوای آماده به هیچ وجه به این معنی نیست که شما به آسانی و حتی بدون برنامه نویسی میتوانید یک وب سایت حرفه ای را راه اندازی نمایید. اگر چه، اگر به دقت و با استفاده از آموزش های خوب سراغ یادگیری وردپرس بروید به احتمال زیاد بدون برنامه نویسی هم میتوانید یک وب سایت را راه اندازی کنید ولی در این حالت نمیتوانید انتظار داشته باشید که بتوانید در سطح حرفه ای این کار را انجام دهید. حتی استفاده از سیستم های مدیریت محتوا (که به اختصار به آنها CMS نیز گفته می شود که مخفف عبارت Content Management System می باشد) نیز در سطح حرفه ای نیازمند داشتن دانش و تخصص لازم در زمینه کد نویسی با زبان های سمت کاربر مانند HTML و CSS و در سطح حرفه ای نیازمند زبان های برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP یا جاوا و … می باشد و اگر جاوا اسکریپت را هم به خوبی بلد باشید قطعاً خروجی کارهای شما به اندازه یک سر و گردن بالاتر از دیگران خواهد بود. به طور مثال تصور کنید شما نیاز داشته باشید که در سایت خود سرویسی را پیاده سازی کنید که مشابه آن در افزونه های آماده وجود ندارد یا اگر وجود دارد با شرایط بومی ایران مانند تاریخ شمسی و … مطابقت ندارد که در این حالت یا باید کار توسعه و افزونه نویسی را به یک تیم برنامه نویسی بسپارید که با زبان برنامه نویسی سیستم مدیریت محتوای شما آشنا باشند یا باید خودتان اینکار را بلد باشید. تقریبا برای اکثر زبان های برنامه نویسی تحت وب مانند جاوا ، پایتون ، و PHP و حتی ASP.NET (که محصول شرکت مایکروسافت می باشد) سیستم های مدیریت محتوای رایگان و متن باز و یا تجاری وجود دارد که میتوانید از آنها برای پیاده سازی سایت استفاده نمایید. در ادامه برخی از سیستم های مدیریت محتوای معروف و شناخته شده که بیشترین استفاده را در سطح ایران و جهان دارند را ذکر میکنیم:

سیستم های مدیریت محتوای ساخته شده با زبان PHP :

  • وردپرس – wordpress : که در ایران هم منابع آموزشی و پشتیبانی زیادی دارد.
  • جوملا – Joomla : این سیستم مدیریت محتوا نیز در ایران منابع آموزشی و توسعه دهندگان نسبتا زیادی دارد ولی همچنان رتبه اول CMS ها در ایران و جهان از نظر تعداد استفاده را وردپرس دارد.
  • دروپال – Drupal : این سیستم هم در کنار قدرت بالایی که دارد مانند دو مورد قبل در ایران دارای منابع آموزشی و توسعه دهندگان خوبی می باشد.

تعداد CMS های ساخته شده با زبان PHP بالغ بر چند صد مورد می باشند که ذکر همه آنها در اینجا ممکن نیست ولی به دلیل اینکه زبان برنامه نویسی PHP متن باز و رایگان است از همین رو توسعه دهندگان بسیاری در سراسر دنیا با پیروی از فرهنگی متن باز نسبت به تولید و عرضه سیستم های نرم افزاری نموده اند .

سیستم مدیریت محتوای ساخته شده با زبان ASP.NET :

تعداد سیستم های مدیریت محتوایی که با زبان ASP.NET ایجاد شده اند زیاد است ولی تنها چند مورد از آنها متن باز و رایگان هستند و از این بین یکی از شناخته شده ترین و محبوبترین آنها DotNetNuke (دات نت نیوک) می باشد که در ایران هم برخی از سایت ها نسبت به ارائه سرویس ها و خدمات این سیستم اقدام می نمایند. نکته مهمی که لازم است بدانید این است که اگر چه سیستم های مدیریت محتوای آماده برای اکثر زبان های برنامه نویسی وجود دارد ولی کار با آنها به هیچ وجه به سادگی سیستم های مبتنی بر PHP نیست. و از طرفی سادگی سیستم های ساخته شده با PHP نیز صرفا به دلیل پیروی از فرهنگ متن باز و وجود منابع زیاد آن است. به نظر شخصی بنده یکی از دلایلی که زبان های ASP.NET (سیستم های مدیریت محتوای ASP منظور هست) مانند PHP منابع آموزشی ندارد این است که توسعه دهندگان این زبان با مفاهیم متن باز رابطه چندان عمیقی ندارند و همچنان با فرهنگ مایکروسافت قدم بر می دارند و در زمان توسعه نیز همواره انحصار نرم افزاری را در نظر دارند. سیستم های مدیریت محتوای رایگان و متن باز در زبان های جاوا و پایتون هم وجود دارد که برای پیاده سازی سایت های بزرگ بیشتر میتوان به سراغ آنها رفت. چرا که علیرغم رایگان بودن نیاز به دانش زیادی برای کار با آنها لازم است و معمولا برای سایت های سبک و ساده استفاده از آنها مقرون به صرفه نیست. (نه از نظر وقت و نه از نظر هزینه) سیستم مدیریت محتوا و پورتال ساز لایفری با زبان جاوا و سیستم مدیریت محتوای دیجنگو با زبان پایتون پیاده سازی شده اند که در واقع به این نمونه ها دیگر نمیتوان سیستم آماده لقب داد. چرا که در واقع این سیستم ها به عنوان یک پلتفرم برای پیاده سازی سایت  و پورتال مورد استفاده قرار می گیرد و اجرای آن نیاز به دانش نسبتا زیادی دارد و مانند سیستم هایی مانند جوملا یا وردپرس هم منابع فارسی و غنی برای آن یافت نمی شود. در نهایت میتوانید از هر یک از این روش ها برای پیاده سازی سایت های اینترنتی استفاده نمایید. امیدوارم در این مقاله توانسته باشم به صورت خلاصه روش های پیاده سازی سایت را خدمت شما عزیزان شرح دهم و شما نیز با استفاده از این اطلاعات بتوانید بهترین روش شناخته و انتخاب نمایید.

 

پیاده‌سازی یک وبسایت ممکن است به چندین روش و فرآیند مختلف انجام شود، از جمله:

1. استفاده از CMS (سیستم مدیریت محتوا):

– CMS‌ها مانند WordPress، Joomla، Drupal و… به شما امکان می‌دهند تا بدون نیاز به دانش عمیق در زمینه برنامه نویسی، وبسایت‌هایی با قابلیت مدیریت محتوا بسازید. این سیستم‌ها قالب‌ها و افزونه‌های مختلفی دارند که برای ایجاد وبسایت‌های متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2. توسعه دستی:

– در این روش، شما با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مانند HTML، CSS، JavaScript، PHP و MySQL و یا فریمورک‌هایی مانند Django (Python) یا Laravel (PHP)، وبسایت خود را از پایه بنویسید. این روش بیشتر کنترل و انعطاف بیشتری به شما در اختیار می‌دهد.

3. استفاده از فریمورک‌ها و کتابخانه‌های جاوااسکریپت:

– امروزه فریمورک‌های جاوااسکریپت مانند ReactJS، Vue.js، AngularJS و… بسیار محبوب هستند. این فریمورک‌ها به شما امکاناتی برای ساخت وبسایت‌های پویا و تعاملی فراهم می‌کنند.

4. استفاده از پلتفرم‌های ساخت وبسایت آنلاین:

– پلتفرم‌هایی مانند Wix، Squarespace، Shopify و… به شما این امکان را می‌دهند که با استفاده از ابزارهای آنلاین، وبسایت‌های خود را بسازید و مدیریت کنید بدون نیاز به دانش فنی عمیق.

5. استفاده از ابرپلتفرم‌ها (Cloud Platforms):

– سرویس‌هایی مانند Amazon Web Services (AWS)، Microsoft Azure، Google Cloud Platform و… امکانات متنوعی برای میزبانی وبسایت‌ها و همچنین ارائه خدماتی مانند مدیریت پایگاه‌داده، مدیریت سرور، امنیت و… را فراهم می‌کنند.

هر روشی که انتخاب کنید، باید با نیازها و مهارت‌های شما همخوانی داشته باشد. همچنین، توجه به عواملی مانند امنیت، سرعت بارگذاری، قابلیت دسترسی به سایت و… نیز بسیار مهم است.

 


سوالات متداول در مورد روش های پیاده سازی سایت

به احتمال زیاد با وجود اینکه در این مقاله سعی شده روش های کلی برای پیاده سازی وب سایت ذکر شود ولی باز هم سوالاتی در ذهنتان به وجود آمده که تصمیم گیری را برای شما کمی سخت کرده باشد. در این بخش بر اساس تجربه ای که طی سالیان زیاد در زمینه طراحی سایت داشته ام به برخی از سوالات پر تکرار پاسخ میدهم که عمده این سوالات از سمت کارفرمایان و متقاضیان دریافت خدمات طراحی سایت مطرح بوده است:

آیا امکان طراحی سایت بدون برنامه نویسی وجود دارد ؟

این سوال بیشتر توسط افرادی مطرح می شود که به دنبال یادگیری آسان و کسب درآمد از طراحی سایت هستند یا اینکه قصد راه اندازی سایت برای خود را دارند که در جواب باید گفت: بله. این امکان وجود دارد که بتوانید بدون کد نویسی یک وب سایت را راه اندازی نمایید ولی نه هر نوع وب سایتی. در واقع با این روش شما باید از ابزارهای توسعه یافته یا بومی سازی شده توسط سایر برنامه نویسان استفاده کنید. سایت ها و توسعه دهندگان بسیاری وجود دارد که افزونه ها و قالب های مورد نیاز برای پیاده سازی سایت را در اختیار شما قرار میدهند و در ازای خرید این محصولات مبلغ ناچیزی باید پرداخت کنید و خوشبختانه در ایران هم فارسی زبانان در این زمینه خیلی خوب عمل کرده اند و پشتیبانان زیادی برای سیستم های مدیریت محتوا وجود دارد. البته باید گفت برای پیاده سازی سایت بدون برنامه نویسی احتمالا ناچارید فقط از وردپرس استفاده کنید و شاید در پاره ای موارد جوملا هم بتواند این قابلیت را در اختیار شما قرار دهد ولی در سایر موارد بدون دانستن حداقل زبان های HTML و CSS شاید نتوانید این کار را انجام دهید.

آیا سایت ساز های آماده امنیتی ضعیفی دارند و هک می شوند ؟

خیر. به هیچ وجه – اگر هر شرکت یا شخصی مدعی این موضوع شد بدانید یا دانش کافی ندارد یا با قصد و نیت سوء این موضوع را مطرح می کند تا بتواند نرم افزار اختصاصی خود را با قیمت های نجومی و کیفیت ضعیف توجیه نماید. سیستم های آماده با توجه به ماهیت متن باز که دارند هسته نرم افزار در اختیار همگان قرار داشته و همواره باگ های فنی و امنیتی فراوانی از آنها توسط میلیون ها برنامه نویس در سراسر دنیا استخراج و منتشر شده و توسط تیم توسعه آن سیستم بلافاصله و طی کوتاهترین زمان ممکن برطرف می شود. از طرف دیگر از نظر آماری تعداد استفاده از سایت ساز های متن باز و آماده هزاران بار بیشتر از سیستم های اختصاصی می باشد و به همین نسبت تعداد گزارشاتی که از رخنه های امنیتی به آنها شنیده می شود و در سایت های مختلف منتشر می گردد به مراتب بیشتر است. سورس کد نرم افزارهای اختصاصی در اختیار هیچ کس غیر از تیم توسعه و برنامه نویس آن نرم افزار نیست که بخواهد نسبت به بررسی و پیدا کردن باگ های آن اقدام کند و از طرفی تعداد استفاده از این نوع نرم افزار ها به قدری پایین است که هیچ هکری به خودش زحمت ساعت ها یا حتی ماه ها زمان برای نفوذ را نمیدهد. در صورتی که در سایت سازهای آماده و متن باز مانند وردپرس آمار استفاده قابل قیاس نیست تا جایی که تقریبا وردپرس 80 درصد وب سایت های دنیا را به خود اختصاص داده و دروپال 4 درصد را. در نهایت امنیت در هیچ سیستم نرم افزاری و سخت افزاری که به شبکه اینترنت متصل باشد مطلق نبوده و باید با استفاده از دانش فنی و ابزارها و راهکارهای لازم پیش بینی های امنیتی برای آنها انجام شود.

آیا استفاده از سیستم های آماده آسان و ارزان است ؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بلی. ولی منظور از این تفکر این است که استفاده از قالب ها و سایت ساز های آماده آسان تر و ارزان تر و همچنین سریع تر است، نسبت به برنامه نویسی یک سایت یا وب اپلیکیشن از پایه. و این یعنی اگر برای پیاده سازی سایت به سراغ ابزارهای آماده و قالب های پیش ساخته بروید اجرای پروژه سریع تر انجام می شود و در نتیجه هزینه اجرای کار نیز کمتر خواهد بود. و به هیچ وجه نباید انتظار داشت که پیاده سازی یک سایت بدون هزینه یا با مبالغ بسیار پایین انجام شود. اگر بخواهید یک نرم افزار مدیریت محتوا مانند (10 درصد مشابه) وردپرس یا جوملا توسط یک برنامه نویس کد نویسی شود احتمالا ماه ها زمان لازم دارد و مبالغ بسیار زیادی هزینه. به طور مثال اگر یک برنامه نویس حرفه ای که توانایی پیاده سازی چنین نرم افزاری داشته باشد را استخدام کنید حداقل باید ماهیانه 15 میلیون تومان به وی حقوق پرداخت کنید و اگر 3 ماه برای برنامه نویسی و 1 ماه هم برای تست و پیاده سازی و توسعه زمان لازم باشد (که قطعا بیش از این مقدار زمان لازم دارد) شما طی مراحل پیاده سازی باید چیزی حدود 60 میلیون تومان فقط برای تولید و پیاده سازی نرم افزار هزینه کنید که هنوز هزینه های پنهان آن مانند دامنه ، سرور و … در نظر گرفته نشده است. حال با این اوصاف زمانی که یک طراح سایت طی یک بازه 1 ماهه تا 2 ماهه یک وب سایت را برای شما حتی با استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده پیاده سازی میکند شما میتوانید توقع داشته باشید مبلغ پروژه را حتی تا یک / چهارم کاهش دهد، ولی منصفانه نیست که توقع داشته باشید یک طراح سایت 2 ماه زمان بگذارد و صرفاً چون سایت بر پایه وردپرس یا جوملا یا دروپال پیاده سازی شده از شما 1 میلیون تومان هزینه دریافت کند.

بهترین زبان برنامه نویسی سایت چیست ؟

پاسخ به این سوال نیاز به توضیحات مفصل و در نظر گرفتن جوانب مختلفی دارد که خارج از گنجایش این مقاله می باشد. و باید بدانید که منظور فقط زبان های سمت سرور است و زبان های سمت کاربر مانند HTML,CSS,JS ضروری و برای همه نوع وب سایت با هر نوع کاربردی و در واقع برای هر نرم افزاری که تحت وب و مرورگر اجرا می شود لازم است. ولی به طور کلی باید گفت از نگاه فنی و توان زبان های برنامه نویسی هیچ محدودیتی بین زبان های مختلف وجود ندارد و شما هر نوع وب سایتی را با هر یک از زبان های برنامه نویسی اعم از جاوا ، پایتون و PHP و … میتوانید برنامه نویسی و پیاده سازی نمایید. نکته مهم شرایط فرد سوال کننده است که به چه منظوری قصد یادگیری زبان برنامه نویسی تحت وب را دارد. پاسخ به این سوال که شخص سوال کننده از یادگیری زبان برنامه نویسی وب چه هدفی را دنبال می کند و اینکه وب سایت مورد نظر قرار است چه خدمات و سرویس هایی را ارائه نماید ، تعیین می کند که کدام زبان برای این مورد خاص مناسب تر است. در واقع ویژگی ها و مزایا و معایب هر زبان برنامه نویسی و شرایط آن زبان در جامعه و میزان منابع آن اعم از منابع آموزشی و کتابخانه های موجود تعیین کننده نوع زبان برای اجرای پروژه می باشد. برای درک بهتر وضوع به ذکر چند نمونه مثال اکتفا میکنیم: با توجه به وجود سیستم های فروشگاه ساز قوی متن باز و رایگان در زبان PHP مانند پرستاشاپ و اپن کارت و ووکامرس لزومی به برنامه نویسی اختصاصی با هیچ یک زبان های برنامه نویسی نیست و میتوان از مقداری دانش PHP و HTML و CSS و یکی از فروشگاه ساز های موجود بهترین و قوی ترین فروشگاه اینترنتی را پیاده سازی نمود. این موضوع برای سایت های معمولی دیگر مانند سایت های شرکتی و آموزشی و خبری و … نیز صدق می کند. ولی در همین حال اگر قرار باشد در سایت شما سرویسی پیاده سازی شود که مشابه آن قبلا توسط هیچ توسعه دهنده ای پیاده سازی نشده و افزونه ای برای آن منتشر نشده است شاید لازم باشد یک برنامه نویس PHP که با ساختار و کتابخانه های سیستم مدیریت محتوای مادر (پرستا شاپ، اپن کارت ، وردپرس ، جوملا و …) آشنا باشد افزودنی مورد نیاز شما را برنامه نویسی نماید. در کل از دید تجاری و بازار با توجه به تعدد کتابخانه ها، سیستم های مدیریت محتوا، منابع و … که در زبان PHP وجود دارد و انتخاب های متعددی که برای کار با این زبان دارید شاید بهترین و اولین انتخاب برای تولید هر نوع نرم افزار تحت وب و خصوصا وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی زبان PHP باشد. حال تصور کنید که به هیچ وجه قصد استفاده از سیستم های آماده را ندارید، یا اینکه نیاز به یک سیستم خاص دارید که عملیات خیلی خاصی را برای شما اجرا کند، به طور مثال سامانه جامع مالیاتی کشور عزیزمان ایران (که احتمالا با آن آشنایی دارید) یا سایت هایی نظیر اینترنت بانک ها و موارد مشابه که در این حالت میتوانید از هر یک از زبان های برنامه نویسی استفاده نمایید. ولی در بیشتر موارد مشاهده شده که این نوع سامانه ها با زبان های ASP.NET یا Java تولید شده اند. برخی سایت های بزرگ ممکن است از بخش های مختلفی تشکیل شده باشند که هر بخش آن با یک زبان برنامه نویسی شده باشد و هر بخش از سایت با استفاده از API هایی به یکدیگر متصل شده باشند. در کل حتی اگر بخواهید با PHP و بدون بهره گیری از سیستم های آماده هم وارد مقوله طراحی سایت شوید باز هم سریع ترین راه و کم هزینه ترین راه را انتخاب کرده اید و برای کسب درآمد نیز بیشترین تقاضا را به نسبت سایر بخش ها دارید که البته عمده متقاضیان را عموم مردم تشکیل میدهند.

با زبان PHP چه سایت هایی را میتوان ایجاد کرد ؟

هر نوع سایت، نرم افزار و وب اپلیکیشنی را که تصور کنید و قرار باشد تحت وب و مرورگر اجرا شود را میتوانید با زبان پی اچ پی راه اندازی نمایید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. در زبان PHP بالغ بر هزاران نرم افزار و پلتفرم آماده وجود دارد که تعدادی از آنها رایگان و متن باز و تعداد نیز تجاری هستند که با مبالغ ناچیزی میتوانید آنها را خریداری نمایید. سیستم های مدیریت و سایت ساز های ساخته شده با PHP در دسته بندی ها و کاربردهای مختلفی تولید شده اند که از آنجمله میتوان به :

  • سیستم های مدیریت محتوا یا سایت ساز ها – Content Management System – CMS
  • سیستم های مدیریت و ایجاد فروشگاه های آنلاین یا فروشگاه ساز ها
  • سیستم های مدیریت آموزشی یا LMS که مخفف عبارت Learning Management System می باشد
  • سیستم های انجمن ساز یا همان فروم های اینترنت که به آنها تالارهای گفتگو یا انجمن های پرسش و پاسخ نیز گفته می شود.
  • سیستم های سوشیال نتورک یا همان شبکه های اجتماعی که با استفاده از آنها میتوان سایت هایی نظیر فیسبوک را راه اندازی نمود.
  • سیستم های مدیریت فایل که میتوان با آنها سایت های آپلود فایل راه اندازی نمود.
  • سیستم های مخصوص راه اندازی کتابخانه آنلاین.
  • سیستم های مدرسه آنلاین.
  • سیستم های رزرواسیون و نوبت دهی (مانند سایت های رزرو هتل یا ارائه خدمات نوبت دهی )
  • سیستم های مدیریت وبلاگ یا وبلاگ دهی عمومی
  • سیستم های راه اندازی سایت های مخصوص اشتراک تصویر و ویدیو مانند یوتیوپ و آپارات و فلیکر

که این لیست همچنان ادامه دارد و دسته بندی سیستم های مبتنی بر PHP به این لیست خلاصه نمی شود.

آیا با وردپرس میتوان هر نوع وب سایتی را پیاده سازی نمود ؟

اگر یک برنامه نویش PHP در سطح حرفه ای که با کتابخانه ها و ساختار هسته وردپرس آشنا باشد را استخدام کنید با برنامه نویسی میتواند هر سرویسی را به سایت وردپرسی شما در قالب افزونه هایی اضافه نماید. همانطور که تا به امروز افزونه های مختلفی با کاربردهای گوناگون نظیر فروشگاه اینترنتی ، آموزش آنلاین ، رزرواسیون مارکت پلیس و … برای وردپرس تولید و به صورت رایگان و تجاری عرضه شده است. ولی به طور معمول سایت هایی که کاربران با وردپرس پیاده سازی می کنند عبارتند از : فروشگاه اینترنتی، سایت های شرکتی ، خبری ، آموزشی ، رزرواسیون ، نوبت دهی اینترنتی و غیره که باز هم این لیست ادامه دارد.

برای راه اندازی سایت از جوملا استفاده کنیم یا وردپرس ؟

خب این موضوع بر می گردد به سطح دانش و تخصص طراح سایت که با کدام سیستم آشنایی و تجربه بیشتری دارد و به طور کلی هر دو مورد جوملا و وردپرس و حتی دروپال توان پیاده سازی همه نوع سایتی را دارند که به صورت پیش فرض در امکانات هسته سیستم یا در قالب افزونه های الحاقی به سیستم وجود دارد. ولی ذکر چند نکته ضروری است: در ایران و جهان تعداد توسعه دهندگان و افزونه ها و قالب های آماده برای وردپرس بیش از سایر سیستم های مدیریت محتواست و شما به هیچ وجه حتی در صورتی که توسعه دهنده سایت شما از ادامه همکاری خودداری کند دچار مشکلاتی نمیشوید و با یک جستجوی ساده میتوانید به پشتیبان مورد نظر خود دست پیدا کنید. این موضوع برای سیستم مدیریت محتوای جوملا کمتر و برای دروپال نیز کمتر است.

دیدگاهتان را بنویسید